LANSARE DE CARTE – VIOLANDA BRATU –

noiembrie 23, 2018 în Evenimente de Cristina Ștefan

LANSARE DE CARTE – VIOLANDA BRATU – DEBUT LIRIC CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

November 23, 2018 in Evenimente by administrator

VĂ INVITĂM să sărbătorim cu versuri și muzică apariția volumului de poezie ȚARA DORULUI DE CÂNTEC – debut liric al doamnei VIOLANDA BRATU.

EVENIMENTUL ESTE DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI ȘI CENTENARULUI UNIRII. Editată la ArtBook, Bacău, cartea este girată și prefațată de Cristina Ștefan:

“Poemele, diverse tematic, induc un fir roșu unificator, dragostea de tărâmul natal, credința strămoșească, părinți, trecutul respectat, făcându-se un singur poem dedicat iubirii de țară și de neam. Iată că poezia patriotică se mai scrie, în game de bun simț sufletesc, doar românul și-a iubit țara dintotdeauna.

“Trăiesc în țara dorului de cântec

A dorului profund, de lerui-ler

În leagănul cu basme și descântec

E loc și pentru îngerii din cer. (Trăiesc)

Cartea, în întregul ei, este o adevărată terapie a românului în care, baladesc, își cântă locurile dragi, impresionante, prin care “Paşii m-au purtat pe-acolo/ Unde sunt, fără durere/ Sfinţi cu chipuri de poveste/  Pe-o icoană ce nu piere.“(Agapia), unde eroii ne cheamă să ne cunoaștem trecutul: “Sub lespezi croite în celălalt veac/ Dorm somnul adânc, fără număr, eroi,/ Iubirea de țară, a lor, fără leac,/ Ne picură-n vene, se scurge în noi.“( Bucovina). (C.Ș, în prefață)

Vor recenza Dumitru Brăneanu și Petre Isachi. Vă așteptăm la Biblioteca Județeană Costache Sturdza Bacău, pe 29 nov. 2018 la orele 16.

Note