RODICA DASCĂLU- Jurnal- infinita iertare

februarie 21, 2019 în Cărți de Cristina Ștefan

Fotografie

RODICA DASCĂLU- Jurnal- infinita iertare

Un jurnal, descris pe o perioadă de trei ani din viața Rodicăi Dascălu, este o continuare epică a volumului său de debut “Dansul vieții”, poezie la ArtBook, 2016. O scriere plăcută, dar de data aceasta în proză, plusează cu o lecție nouă de viață, “Infinita iertare” fiind corolarul tematic.
Nicio viață de om nu e iertată de perioade tumultoase, de încercări și cumpene, de tragism. Lumea noastră nu a rezolvat problemele medicale, cele sociale, cele politice, comunicarea, relaționarea…Avem, însă, la îndemână comportamentul nostru în a le înțelege, privi, rezolva.
Rodica Dascălu deține cheia unor soluții faptice pe aceste planuri critice și fără a face din ele o taină, ni le împărtășește cu răbdare, pe parcursul jurnalului său, scris pentru zilele marcante, în familie, în spitale, printre prieteni. În pasaje de multe ori romanești cu adevărat, înțelegem că iertarea ar trebui să fie infinită atât în ce ne privește pe noi înșine, cât și a celorlalți, cât și a imprevizibilului vieții.
“Am continuat să-mi schimb felul de a gândi şi, treptat, în relaţiile cu cei din jurul meu am început să mă concentrez pe frumuseţea calităţilor sufleteşti şi a bucuriei lor de a fi.”
Nu e o resemnare, ci dimpotrivă, este o luptă care folosește arme interioare nouă, necunoscute până nu dăm cu capul de grindă: acceptul, înțelegerea, armonia cu tine și cu Dumnezeu, credința și mai ales, gândirea bună. O gândire frumoasă, chiar atunci când răul te cuprinde în chingi, poate divulga binele acestui univers în care suntem părți viețuitoare.
Minunat acest dar al Rodicăi Dascălu. Este o carte a Iubirii învățate prin iertare. O carte care vindecă!
Cristina Ștefan

Note