MELANIA BRICIU ATANASIU – OSTILE – POEZIE, ARTBOOK, 2021

mai 13, 2021 în Fără categorie de Cristina Ștefan

Melania Briciu Atanasiu

 

„Ostile” este volumul de poezie-manifest al poetei-revoluționare Melania Briciu Atanasiu. Ea este, auctorial și omenește, ostilă împotriva a tot imundul lumii, a toate tarele omenești ale răului și firii diabolice a omului.

Poet revoluționar la 1989, Melania Briciu Atanasiu aduce două tematici lirice în noua sa carte de poezie: revoluția ca „vânare de vânt” , făcând din „exteriorul” eului liric dezamăgitorul univers zdrobit al urmărilor sacrificiilor umane și sufletești de atunci, suferință, revoltă, lipsa perspectivei… Astfel, partea a doua a volumului este întoarcerea  în lăuntrul ființei lirice. „Interiorul” este  o biografie psihologică, calm redată, în care persistă confesiunea implicată reflexiv, nostalgia copilăriei petrecută în Ardeal, cu discurs simplificat, câștigând în sugestivitate.

”Ostile”este cartea consecințelor, ale noastre, cei care am schimbat lumea de atunci pe una nesigură, a plecărilor, a despărțirilor chiar și de noi înșine. Dar nu suntem triști! Melania este o luptătoare cu sânge de Spartacus!

Cristina Ștefan, editor

Note