ROMAN SATIRIC- MOLANDO SF – CRISTINA ȘTEFAN

iunie 2, 2021 în Cărți, Revista de Cristina Ștefan

A APĂRUT LA EDITURA SAGA- ISRAEL, în 2021

Fragment:

  1. Tribulații în metamorfoză

 

De când era șarpe, Danu căpătase un sistem de gândire superior. Primise gratuit noțiuni filozofice și istorice universale, putea chiar cita din marii înțelepți ai cosmosului, de care, desigur, până a fi șarpe, habar nu avusese. Greu era cu interpretarea, cu punerea în ordine a tot ce știa. Dialoga cu el însuși, cu erudiția lui, căutând soluții la ceea i se întâmplase. Nu, nu,  își spunea, nu contează forma fizică pe care o ai pentru a progresa spiritual. Nu ai nevoie de mâini, de picioare pentru a cuceri alte civilizații cu mintea. Iată, ei au reușit să ne transforme deși au formă de șarpe, iată, mi-au transmis cultură, noțiuni pe care nu le învățasem în școala pământeană. Iată că inteligența nu are neapărat o formă fizică umanoidă, nu avem nevoie de mașini, de tehnică, de scris și citit, de meserii, de războaie, ca să fim o specie înaintată spiritual. Cu puterea minții se conduce universul, căci mintea este cea care poate fi sclavă sau împărăteasă.

Oamenii, așa cum mă știam și eu, pot fi coordonați după bunul plac al minților superioare, ba, mai mult de atât, ele pot dicta și forma fizică. Aș vrea să înțeleg ce formă de organizare social-politică au. Au și ei partide politice, parlament, circumscripții, lege electorală? La noi, fără partide politice s-ar presupune a fi haos, dar de la ele ni se trage tot răul, toată ura și lupta dinte oameni. Probabil că la ei organigrama este în funcție de gradul de inteligență și cultură…Cel mai tare este și conducătorul lor,  pentru că există sistemul inteligent de clasificare. Da! Asta este! De aceea decad ei într-o altă sorginte dacă se prostesc…și același lucru se întâmplă și la cel mai înalt nivel, și la conducătorul lor suprem…a dat chix, următorul în ordinea indicatorilor. Cât de coruptibil poate fi acest sistem? Comparat cu sistemele noastre istorice sau actuale, mult, mult mai puțin. Ei nu-și pot pune nevestele, amantele, nepoții, cumetrii, în funcții de conducere. Hopa, stai…la ce nivel de inteligență și erudiție ești? La ei un individ se naște deja inteligent și erudit, dar funcție de ce aduce nou, progres, cucerire, capătă punctaj. Măcar și ăștia roșii dețin istoria universului la degetul mic. Au greșit, au decăzut, dar pot reveni la forme superioare dacă reușesc experimentul cu pământenii, cu noi. Oare artă au? Nu cred, nu găsesc nimic în biblioteca nouă din dotarea șerpească…nici nu pricepeau nimic din muzică și dans când ne-am activat sistemul artistic…Și totuși…ne-au studiat din moment ce le-a ieșit metamorfoza cu noi. Poate au erori dacă în loc să ne șteargă memoria am căpătat noi știința lor. Și dacă am căpătat-o, ar trebui să știm să revenim la forma umană.

 

După ceva timp, Petre veni cu țuica ambalată în damigene de 5 litri, el știa pe unde a descoperit-o.

-Petre, suntem în marginea apocalipsei și tu nu poți să te abții nici în ultimul ceas? se răsti la el Mancu, singurul rămas întreg, sub forma omului ancestral.

-Dom Mancu, parcă spuneai că țuica a dezintegrat gândacii…și au rezultat șerpii ăștia…dacă încercăm, cine știe ce poate ieși din ei.

-Măi, Petre, deratizarea asta este riscantă. Nu cunoaștem nimic de cum ar reacționa.

-Eu m-aș testa, veni lângă ei, Zânica. Ce nu-i omoară pe ei de tot, poate mă face pe mine femeia frumoasă care am fost…

-Zânico, dacă mori, zise Stroiu grijuliu.

-Un șarpe mai puțin, rămân o eroină pe altarul civilizației umane la finalul ei, decretă aforistic șerpoaica Zânica.

Exemplul ei i-au contaminat și pe ceilalți șerpi așa că s-au așezat în cerc și-au băgat capetele înguste în gâtul damigenelor și au început să bea zdravăn, până când, toți patru, s-au încolăcit ca morți.

Mancu dezorientat, rămas singur cu cei doi câini superdotați intelectual și cu Petre care deja era comatos, s-a panicat. Doamne, Dumnezeule al oamenilor, ce mă fac?

-Domnu Mancu, se alintă, Yvett cea vorbitoare, mata ai vreo idee sprințară?

-Iubito, îi zise Vultur, lasă bărbații să gândească!

Note